BRUSSEL (fr)

Provincie: Brussel
Hoofd van de Vonken: Egide IZERE
Vonkenassistent: Keytan RIVERO
Hoofd van de Verkenners: Alain NSENGIMANA
Verkennersassistent: Otniel Nkwanjio

Adres van de activiteiten: Adventkerk, avenue des iles d’Or, Woluwe

Aantal leden:
31 Vonken
28 Verkenners

Het Brussel-troepkamp in Nijvel van 10 tot 13 november 2022

Het is donderdag 10 november. Het is 8 uur ‘s avonds. De zon is allang onder. Buiten is alles rustig. In de verte hoor je motoren zoemen. Het zijn de ouders van onze JA BWB-verkenners die aankomen om hun kinderen naar de kerk in Nijvel te brengen voor een intens driedaags kamp. Ze hebben allemaal een glimlach op hun gezicht. Ze komen, beetje bij beetje, met enthousiasme aan. Ze kussen elkaar, nemen afscheid van hun ouders, leggen hun spullen neer en vanaf 21.00 uur begint de eerste wake. Om het begin van het kamp officieel in te luiden, gaat er niets boven een paar cohesiespelletjes om iedereen in de stemming te krijgen! Tussen gelach, stress, competitie en plezier gaf deze eerste avond de ontdekkingsreizigers zin om te blijven en meer te ontdekken!

Vrijdag 11 november, 7 uur. We gaan het toilet binnen. Geen geluid. De verkenners slapen nog. Het is tijd om de “It’s fridayyyyy” muziek te starten! De ogen gaan open, nog steeds gezwollen van de slaap. Er wordt wat gemopperd en geprotesteerd, maar de goede humor van de begeleiders tovert al snel een glimlach op het gezicht. Een beetje ochtendgymnastiek is op zijn plaats, niets beters om hen in vorm te krijgen voor de lange dag die voor hen ligt. Daarna hebben we een goed ontbijt, en gaan we aan de slag! Vanmorgen zijn het progressieve lessen en badges voor de patrouilles en een herinnering aan ieders rol voor de hoge patrouille. Het is een gelegenheid voor de eersten om nieuwe vaardigheden te leren die hen zullen helpen in hun leven als ontdekkingsreiziger, en voor de laatsten om de veiligheidsregels voor het komende spel opnieuw te leren… Want vanmiddag gaan onze ontdekkingsreizigers op pad voor een rooftocht van 12 kilometer! We rijgen onze schoenen aan, nemen onze waterfles en rugzak mee en gaan op pad. In patrouilles hebben ze een hele middag om samen te lopen, elkaar beter te leren kennen en over hun grenzen heen te gaan, door de wandeling en de proeven die hen onderweg te wachten staan. Om 18.00 uur is iedereen weer thuis. We rusten uit, eten een goede maaltijd bereid door onze lieve stewards en sluiten deze mooie dag af met een spelletjesavond. op het programma, Times Up, zodat iedereen de kans krijgt zijn mimevaardigheden te presenteren.

Op zaterdag, de sabbatdag, beginnen we de dag uiteraard met een sabbatschool over het thema Redding. De verkenners maken van de gelegenheid gebruik om te debatteren, in te grijpen en hun geest te verrijken. Daarna kon de hoge patrouille de dienst zelf presenteren. Een leuke manier om wat dichter bij de Heer te komen. In de middag gingen we naar het Dodaine park voor een groot spel met verschillende uitdagingen. De ontdekkingsreizigers moesten zowel hun hersenen als hun fysieke vermogens gebruiken om te slagen in deze coöperatieve missie, met onder meer een hindernisbaan, blinddoekspelletjes en raadsels. We eindigden met de traditionele grote bertha en gingen allemaal moe maar voldaan terug naar de kerk voor het avondeten. Zaterdagavond, de laatste wake. Deze was gebaseerd op het thema muziek. Het was een gelegenheid voor de ontdekkingsreizigers om hun stembanden op te warmen. Toen, in het besef dat een laatste spel ontbrak om deze Sabbat in schoonheid af te sluiten, wekten de animatoren onze lieve ontdekkingsreizigers met een grote kreet van…WOLF WILD! En met dit spannende en amusante rollenspel konden we deze laatste dag afsluiten.

Op zondag was het tijd om op te ruimen en schoon te maken, alvorens in de frisse lucht te ontbijten. De harten zijn groot, over een paar uur is het kamp voorbij. Als onze buikjes vol zijn, keren we terug naar het park om af te sluiten met een traditioneel theekransje. En tenslotte is het middag. Tijd om de ouders te ontmoeten en naar huis te gaan. We kussen elkaar, plengen een paar tranen en beloven elkaar snel weer te ontmoeten… voor nieuwe avonturen!

Loriquet
17 november 2022

AGENDA

Volgende data voor activiteiten: